АВАНГАРД Р МЕДЬ
ОПИС
Концентроване рідке легкозасвоюване добриво, що містить мідь у хелатній формі.
Використовується для позакореневого підживлення та для оброблення насіння рослин, які потребують міді.
Склад 70 г/л міді (Cu), 60 г/л азоту (N), амінокислоти. Мідь є в хелатній формі з EDTA.
Форма препарата. Розчинний концентрат.
Сумісність. Сумісний із більшістю водорозчинних добрив і засобів захисту рослин.
Культура | Норма витрати, л/га |
Об'єм розчину, л/га |
Спосіб, час оброблення |
Зернові | 1,0-1,5 | 200-300 | 1- фаза купання (профілактично) 2 — початок виходу в трубку 3 — кінець періоду виходу в трубку |
Свеклу | 1 — в фазі 4-8 справжнього листя 2 — такі внесення з інтервалом 5-7 днів до змикання рядків | ||
Рапс | 1 — початку вегетації 2 такі внесення до кінця періоду інтенсивного росту з інтервалом 7-10 днів | ||
Кукуруза | 1 обприскування у фазі 4-6 листя; 2 обприскування такі внесення з інтервалом 5-7 днів | ||
Інші культури | 1,0-1,5 | 200-300 | 1 обприскування на початку вегетації, такі внесення до кінця періоду інтенсивного росту з інтервалом 7-14 днів |
Виноград | 500-1000 | 1 — у період росту молодих пагонів 2 обприскування перед цвітінням 3 обприскування в період формування ягід у гронах | |
Картопля | 200-300 | 1 обприскування у фазі 6-8 листя 2 обприскування перед цвітінням | |
Плодово-ягідні | 500-1000 | Обприскування навесні: на початку вегетації, після цвітіння та в період зростання зав'язу плодів | |
Поживники дерев | 1,0 | 2-3 обприскування з початку вегетації | |
Полуниця | 1,0-1,5 | 300 | 1 обприскування на початку вегетації 2 обприскування перед цвітінням 3 — після завершення збирання плодів |
Капуста | 1,0 | Обприскування за 3-5 тижнів перед збиранням врожаю | |
Інші овочі | 1,0-1,5 | 200-300 | 2-3 підживлення впродовж вегетації з інтервалом 10-14 днів |
Загальна інформація. Мідь входить до складу ферментів, активізує вуглеводний і білковий обмін, відповідає за зв'язування сонячної енергії; у складі білків у клітинах сприятливо впливає на фотосинтезу та синтез білка, посилює інтенсивність дихання рослин, зменшує інтенсивність розпаду хлорофілу, підвищує стійкість до грибкових і бактеріальних хвороб, збільшує стійкість до поліпшення, спустошування, жаростійкість рослин, сприяє кращому засвоєнню азоту. Мідь у формі добрив має значення для надання рослинам морозостійкості, а також стійкості до бактеріальних і грибкових захворювань. У разі дефіциту міді на листі проявляється хлороз, у бобових культур листя світло-зелені в'януть, засихають і передчасно опадають, біля зернових культур кінчики молодого листя біліють і закручуються, краї стають жовтими та згодом відмирають. Дефіцит цього елемента призводить до недостатнього розвитку колостів (пупозернистість), поліпшення посівівів.
Найчутливіші культури до нестачі міді: пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, рис.
Помірно чутливі культури: льон, соняшник, цукровий буряк, просо, бобові, картопля, зелені овочі, плодові, жито, гречка, капуста. Сприятливо впливають на рослини поєднання міді, калійних добрив і оптимальний вміст сполук сірки. Обов'язкове застосування у разі виявлення дефіциту міді: коли рухомих форм міді в кислих ґрунтах менш ніж 5 мг на 1 кг ґрунту, у нейтральних — менш ніж 10 мг, у лужних — менш ніж 10-15 мг.
Упаковка | |
---|---|
Упаковка | Пластикова тара |
Об`єм | 20 л |
Основні атрибути | |
Виробник | УКРАВІТ |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 2 000 ₴/каністра